Musea

Cité de la mer (35 min)

De Cité de la Mer is gevestigd in het oude maritieme trans-Atlantisch station van Cherbourg en is opgedragen aan het menselijke avontuur onder zee. Men kan er de duikboot Redoutable bezoeken en dankzij een ludieke en virtuele animatie op de zeebodem wandelen. Hier vindt men een mooi gamma aan zeefauna in de reusachtige bassins van het diepzee aquarium.


Voor meer informatie : website

Ludiver (30 min)

Het LUDIVER-planetarium, het sterrenobservatorium in Flottemanville-Hague, in Normandië, is een plek voor astronomische ontdekkingen. Het is georganiseerd rond een aantal thema’s met de bedoeling dat bezoekers een reis kunnen maken door het universum van sterren en planeten, aan de hand van een permanente tentoonstelling (van 500 m²), een planetarium (een van de drie mooiste kunstmatige luchten van Frankrijk), een observatorium (met o.a. een telescoop met een opening van 600 mm) en een gratis toegankelijk zonnewijzerparcours.

Voor meer informatie : website

La maison de Jacques Prévert (35 min)

Het was in 1970 dat Jacques Prévert koopt dit huis, opgegraven door zijn vriend Alexandre Trauner, film decorontwerper. Hij verdween in 1977 en is gevestigd in de Omonville-la-Petite begraafplaats. Corn woorden en lijmen beelden, tekstschrijver en schrijver van de film songs, Prévert creëerde een bloeiende hout. In zijn huis, vindt u zijn verbazingwekkende artistieke reis, in het bijzonder zijn collages, onbekend bij het publiek te ontdekken. Zijn studio opgelost, tijdelijke tentoonstellingen, een film over zijn leven op u wachten.

Voor meer informatie : website

L’île de Tathiou (55 min)

De overtocht van Saint-Vaast naar het eilandje Tatihou gebeurt bij hoog of laag water meestal met een amfibieboot. Tatihou is een paradijs voor vele vogels (vogelreservaat) maar is ook bekend voor haar tuin, haar maritiem museum, de bunkers en de Vauban toren (geklasseerd werelderfgoed op de lijst van de Unesco zoals ook haar zustertoren in La Hougue op het vasteland in Saint-Vaast).

Voor meer informatie : website

Mussé du débarquement de Utah beach (1 Uur)

Geschiedenis, Militairen en oorlogsherinneringen.

Voor meer informatie : website

Airborne Museum Sainte Mère Eglise (40 min)

Voor meer informatie : website