Mont-Saint-Michel

Baai en Mont Saint Michel zijn opgenomen als Werelderfgoed. Het is ook een dorp, een abdij en een museum.

Mont-Saint-Michel is een Normandisch eilandje, gebouwd ter ere van de aartsengel Michaël, en ligt in het hart van een enorme baai met de grootste getijdeverschillen van Europa. De Mont-Saint-Michel, UNESCO werelderfgoedlocatie dat tevens op de lijst van Historische Monumenten staat, ooit een bedevaartoord, trekt nog altijd jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers, wat het één van de meest bezochte toeristische locaties in Normandië maakt.
De abdij is het centrale punt van Mont-Saint-Michel waar het dorp sinds 709 omheen gebouwd is. De abdij van Mont-Saint-Michel, die wereldwijde bekendheid geniet, bezit vele zalen die op eigen gelegenheid bezichtigd kunnen worden. Vanaf de abdij heeft u een schitterend uitzicht over de baai, overheerst door het standbeeld van aartsengel Michaël, dat op de 170 meter hoge top van de kerk staat. "La Grande Rue du rocher" is een uitnodiging om wat lekkers te eten of souvenirs te kopen, maar ook de gelegenheid om wat meer over de geschiedenis te weten te komen, met zijn musea en huizen uit de 15de en 16de eeuw.
Mont-Saint-Michel, gelegen op ongeveer honderd kilometer van camping Le Grand Large ****, biedt dankzij een bruggetje vele mogelijkheden om op de rots te komen: te voet via de 3 voetpaden, met een uniek uitzicht over de baai en Mont Saint Michel, met een shuttlebus, of origineler, de paardmobiel of "la Maringote", getrokken door twee paarden, om de locatie te bezoeken zoals de bedevaartgangers dat vroeger deden.