In het hart van Normandië

Camping Le Grand Large *****, gelegen in het hart van de Normandië, is een ideale uitvalsbasis om deze streek vol verrassingen te gaan verkennen.

Normandië, gelegen aan het Kanaal waar vroeger Vikingen huisgehouden hebben, is tegenwoordig een vakantieoord voor Parijzenaren die snakken naar rust en natuur. Want behalve de charmante badplaatsen heeft Normandië lange stranden, overheerst door hoge kliffen. Hoog van deze kalkformaties kunt u het prachtige groene landschap bewonderen, en de onstuimige zee waar de wind vrij spel heeft.

Dankzij dit unieke spektakel heeft Normandië aan de wieg gestaan van grote schrijvers als Maupassant of Flaubert. Ontdek over de vele wandelpaden tussen land en zee een streek met een rijke geschiedenis en traditie
Deze plek, waar men nu komt voor recreatie en ontspanning, draagt nog de sporen van jarenlange oorlog, waar de geallieerden de bevrijding van Europa ingezet hebben. Overal in Normandië wordt u aan deze overwinning herinnert, in het bijzonder door de vele grote militaire begraafplaatsen. Maar de absolute ster van de streek is onbetwist le Mont-Saint-Michel, een eilandje van 7 hectares dat wereldwijd bekendheid geniet voor zijn beroemde abdij en prachtige landschappen. Ga erop uit over de paden, voor een wandeling langs de 600 kilometer lange kust of het land in, en ontdek de lekkernijen uit de streek. Want Normandië staat bekend voor zijn gerechten op basis van crème fraîche, en zijn vele streekproducten.
Kom en ga op verkenning uit in onze mooie streek, van Cherbourg langs de Kanaaleilanden Jersey en Guernesey, waarbij de streek Coutances niet vergeten mag worden, voor natuur, ontspanning en ontdekking.